Appelazijn: natuurlijke remedie tegen allergiesymptomen

Het jaren oude wondermiddel wordt ook tot op vandaag de dag nog gebruikt. Als dus je grootmoeder het je nog niet aangeraden heeft om van die lastig allergie af te komen, lees hier dan meer over hoe appelazijn volgens sommigen de verschijnselen van die vervelende allergie kan onderdrukken.

Natuurlijk remedie tegen allergische reacties

Appelazijn is volgens sommigen ook een goed remedie tegen de vervelende verschijnselen van allergieën voor dieren, voedsel en zelfs omgevingsfactoren (hooikoortssymptomen). Symptomen die het azijn zoal tegengaat zouden frequent niezen, verstopte neus, jeukende, rode, gezwollen of waterige ogen, hoofdpijn, gevoelens van jeuk in de neus, oren, mond en keel, bloedneuzen, hoesten en astma. Slechts 1 theelepel appelazijn vermengt met een glas water, 3 keer per dag ingenomen, moet deze symptomen tegengaan.

Hoe werkt het nou eigenlijk?

Een allergische reactie vindt plaats als je lichaam te heftig reageert op een onbekende en ongevaarlijke substantie die allergenen worden genoemd. Allergieën doen zich voor bij mensen met een gevoelig immuunsysteem en het lichaam reageert dan al snel op bijvoorbeeld stof, haren van dieren, veren en pollen.
Als het lichaam de onbekende stof aanvoelt, maakt het histamine aan om de allergenen te verjagen. De histamine circuleert door het lichaam en zet membranen aan tot het aanmaken van alle vervelende symptomen hierboven genoemd. Appelazijn zou natuurlijke antihistamine bevatten dat de abnormale reactie van het lichaam dus tegen zou kunnen gaan bij inname. Hiernaast bevat appelazijn een hoop aantal voedingsstoffen als potassium, calcium en magnesium die het immuunsysteem versterken.

Andere voordelen

De voordelen van appelazijn lijken onuitputbaar. Er is aangegeven dat het kan helpen tegen allerlei kwalen zoals insectenbeten, blaasontstekingen, verouderde huid en het frequent innemen van appelazijn zou zelfs kunnen zorgen voor gewichtsverlies. Dat zijn een hoop voordelen voor een medicijn dat je voor iets meer dan een euro kan kopen.

Onderzoek

Zoals veel medicijnen die een natuurlijke remedie schijnen te zijn, zijn is het effect van appelazijn op allergieën nog niet veel onderzocht. Echter, er is natuurlijk een reden dat dit product al in de boeken van de vader van de medicijnen (Hippocrates) voorkwam, eeuwen geleden.

, , , , , , , , , , , ,