Appelazijn als afslankproduct

Appelazijn wordt door veel mensen al jarenlang gebruikt als natuurlijk afslankmiddel. De voedingsstoffen in appelazijn zorgen voor onderdrukking van het hongergevoel, het opvoeren van het metabolisme (omzetten van voeding tot bruikbare stoffen voor cellen) en het behoud van vocht in het lichaam. Voor de maaltijd dient hiervoor water en eventueel honing als zoetje met 1 of 2 theelepels appelazijn te worden gemengd. Dagelijkse inname van appelazijn zou geleidelijk moeten leiden tot gewichtsverlies.

Ondanks het toevoegen van wat honing bij het mengsel, kan het mengsel erg zuur zijn. Als het drinken van appelazijn u niet prettig in de oren klinkt, kunt u daarom in plaats van het drinken van appelazijn ook supplementen met appelazijn slikken om de smaak te vermijden.

Voor succesvol gewichtsverlies dient men wel aanvullend minder vette voeding te eten en meer voeding dat rijk is aan kalium. Kalium zit veel in groente en fruit. Ook dient men veel water te drinken en 2 à 3 keer per week te sporten.

,