Appelazijn als hulpmiddel bij diabetes

Appelazijn wordt al heel lang door veel mensen gezien als een remedie tegen veel kwalen. Onderzoek heeft aangetoond dat appelazijn ook kan bijdragen aan mensen met diabetes. Het kan hierbij zorgen voor het onderdrukken van een hongergevoel, het in controle houden van de bloeddruk en van de hoeveelheid suiker in het lichaam.

Het komt vaak dat diabetes bij mensen voorkomt in combinatie met overgewicht. Het overgewicht zorgt er namelijk voor dat de alvleesklier die insuline aanmaakt, wordt overbelast. Insuline in het lichaam zorgt ervoor dat de cellen van glucose of suikers worden voorzien. Er ontstaat dus een tekort aan suikers in de cellen. Een afname in gewicht bij iemand met diabetes kan dus van groot belang zijn. Appelazijn kan hierbij hulp bieden, omdat onderzoek heeft aangetoond dat appelazijn zorgt voor het stillen van een hongergevoel. De mensen die mee hebben gedaan aan het hongergevoel, voelden zich voller na het eten van een maaltijd waarin azijn werd verwerkt. U kunt appelazijn makkelijk in uw dieet verwerken door het toevoegen van azijn in de dressing van een salade. Ook kunt u water met wat appelazijn drinken naast de maaltijd. Let hierbij wel op dat u na de maaltijd uw tanden poetst. Het zuur van het appelazijn is namelijk niet bevorderlijk voor de tanden.

Eenzelfde onderzoek heeft aangetoond dat appelazijn bij kan dragen aan het stabiliseren van de glucose in het lichaam. In dit onderzoek hebben mensen zonder verder gebruik van insuline voor het slapen gaan 2 theelepels appelazijn tot hen genomen. Het glucoseniveau was de volgende dag gestabiliseerd. Het gestabiliseerde glucoseniveau in het lichaam kan grote verschillen in het niveau van suiker in het lichaam beperken. U zult dan niet langer bij een te lage suikerspiegel naar de dichtstbijzijnde bron van suiker hoeven grijpen.