Appelazijn: uw hulpmiddel bij eczeem

Appelazijn zit vol antibacteriƫle stoffen en stoffen die schimmel bestrijden. Een van de stoffen in appelazijn is potassium die helpt bij opbouw van weefsel in de huid. Deze stoffen kunnen een grote hulp bieden bij een huidprobleem zoals eczeem.

Voor het behandelen van eczeem kan 1 deel azijn en 1 deel water worden gemengd. Dit mengsel moet vervolgens dagelijks op de eczeemplekken worden gedept. Voor behandeling van eczeem bij kinderen kan men het mengsel het best aanpassen, omdat het azijn kan prikken op de eczeemplekken. Verdun bij een mengsel voor kinderen het azijn dus met meer water.

Eczeem komt opzetten als er sprake is van onvoldoende vezels en enzymen in het lichaam. Een oplossing tegen terugkerende eczeem kan het toevoegen van appelazijn in uw dagelijkse voeding zijn. Eet meer groente en fruit en voeg hier appelazijn aan toe. Er kan honing toegevoegd worden aan het azijn om het iets minder zuur te maken. Ook kan appelazijn dagelijks worden ingenomen door middel van voedingsupplementen die appelazijn bevatten.

,