Appelazijn detox dieet

Mensen proberen soms appelazijn vermengd met water te drinken in een poging gewicht te verliezen, hun lichaam te reinigen van giftige en afvalsstoffen, hun infecties te helen en hun hoge bloeddruk te verlagen. Hoewel er onvoldoende onderzoek heeft bevestigd dat appelazijn ook daadwerkelijk deze voordelen biedt, is er een heel dieet ontstaan rondom het product.

Het dieet

Het dieet houdt in dat je voor elke maaltijd een glas water met een theelepel appelazijn drinkt. Hiernaast moet je stoppen met snacken en moeten de porties van de maaltijden bescheiden blijven. De rol van appelazijn in dit dieet is dat het je hongerige gevoel voor lange tijd weghoudt en het zou volgens sommige ook helpen in de vetverbranding van je voedsel.

Onderzoek

Appelazijn is nog niet goed bestudeerd in zijn vaardigheid om gewichtsverlies te bevorderen. Wat wel is bewezen met een groep gewilligden is dat bij het drinken van appelazijn na een maaltijd de participanten van kleine onderzoekjes hebben aangegeven zich voller te voelen dan de gewilligden die geen appelazijn tot zich namen. Er is ook geen bewijs aanwezig of detox die√ęten kunnen bijdragen aan het je energieker voelen, of dat je lichaam na een detox dieet afvalsstoffen ineens effectiever verwijdert. Het lichaam heeft daar immers al gewoon de lever en nieren voor.

Waarschuwingen

Het drinken van appelazijn is niet zonder risico. Er kan irritatie optreden in de keel en de maag en al dat zuur is ook niet zo goed voor de tanden. Je kan dit probleem voorkomen door het appelazijn in de supplementvorm te nemen: tabletten of capsules.

, , , , , , , , , ,