Appelazijn juist doseren

Mensen drinken appelazijn soms als een alternatieve remedie voor diabetes, hoge bloeddruk en acne. Het product wordt zelfs gebruikt om gewicht te verliezen. Het tot je nemen van appelazijn is geheel ongevaarlijk, maar zoals veel dingen is teveel van het goede, niet altijd goed. Lees dus het volgende artikel om verantwoord gebruik te maken van appelazijn.

Juist doseren

Volgens specialisten is het gebruik van appelazijn geheel veilig. Echter, er wordt soms aangeraden tot drie keer per dag een theelepel azijn met wat water tot je te nemen. Doordat de zuurgraad van het azijn hoog is, kan dit je tanden op den duur aantasten, kan je keel geïrriteerd gaan aanvoelen en kan het medicijnen zoals bloedverdunners of insuline in hun werking verstoren.

Supplementen

Om de voordelen van appelazijn te ervaren, maar te voorkomen dat het direct drinken van het azijn je keel of tanden beschadigd of je medicijnen verhinderd, kun je gebruik gaan maken van supplementen waarin het ingredi├źnt is verwerkt. Deze komen veelal voor in de vorm van capsules. Overleg voor het gebruik van appelazijn of de capsules je dokter.

, , , ,