Appelazijn opnemen in de dagelijkse voeding

Appelazijn levert voordelen op op vele manieren. Veel mensen zijn er echter niet gek op om het bekende mengsel van water, appelazijn en honing op te drinken. Vergeet echter niet dat u uw dagelijkse hoeveelheid appelazijn ook kan worden verkregen door het verwerken ervan in gerechten. Lees hieronder vier manieren waarop appelazijn op een andere manier kan nuttigen dan het gebruikelijke drankje.

Vervangen
Probeer een zuur ingrediënt in een recept zoals citroen eens te vervangen door appelazijn. Ook is appelazijn goed te mengen met knoflook, zwarte peper, zout en olijfolie over gestoomde groenten.

Marinade
Buiten gestoomde groente kan appelazijn ook heel lekker werken als marinade voor uw vlees. Het azijn maakt het vlees zachter. Gewoonlijk wordt hier wijn of misschien een ander soort azijn voor gebruikt. Vervangt u deze producten in uw recept eens door appelazijn gemengd met rozemarijn, knoflook. olijfolie en een klein beetje bruine suiker. Dit is erg lekker op gegrild varkensvlees.

Appelazijn in sausjes
Appelazijn in combinatie met knoflook, bruine suiker, paprika, zwarte peper en tijm kan bijna als een soort jus worden ingedikt voor bovenop saus. Ook is het lekker om het te verwerken in een dessert. Prak hiervoor aardbeien en voeg honing en appelazijn toe. Dit is lekker over een frisse fruitsalade van ananas, blauwe bessen en perziken.

Saladedressing
Appelazijn gemengd met feta, knoflook, olijfolie, oregano en zwarte peper vormt een heerlijke dressing over simpele salades zoals een Ceaser salad. Veelal kan appelazijn een vervanging vormen voor een andere azijn die in de dressing van een salade wordt gebruikt.