Appelazijn tegen blaasonsteking

Appelazijn is een geliefd product om een groot aantal kwaaltjes te verhelpen. Over de jaren heen is het product geprezen voor het helen van onder andere uitslag, acne en het tot rust brengen van het spijsverteringsstelsel. Hoewel er nog te weinig onderzoek is gedaan om het aan te nemen, zou appelazijn ook effectief zijn om een blaasontsteking te voorkomen.

Onderzoek toont aan…
Volgens een onderzoek gedaan door Mescape General Medicine heeft appelazijn aangetoond in onderzoek dat het de hoeveelheid bacteriën op voedsel kan verminderen. Men gelooft dat dit komt, omdat de zuurheidsgraad in het appelazijn een omgeving creëert waar bacteriën simpelweg niet kunnen groeien. Om deze reden is appelazijn ook al jaren dankbaar in gebruik genomen bij het konfijten van voedsel.

Urinewegen verzuren
Volgens de alternatieve gezondheidsexpert Earl Mindell kan appelazijn dus ook helpen een bacteriële infectie als een blaasontsteking te voorkomen. Als appelazijn oraal wordt ingenomen, wordt de zuurgraad in de urinewegen hoger waardoor een groei van bacteriën wordt tegengegaan. Helaas kan dit alleen gebruikt worden om een blaasontsteking te voorkomen, niet om het te helen.

, , ,