Appelazijn tegen een opgeblazen gevoel

Appelazijn heeft over de jaren heen altijd een plaatsje gehad in de keukenkastjes van huishoudens als een natuurlijke remedie. Zo zou het ook hulp bieden bij een opgeblazen gevoel. Lees hier hoe en waarvoor je het beste appelazijn kan nemen.

Tip 1. Uit eten?

Veel mensen zijn geneigd om bij een avondje uit eten meer (en vetter!) te eten dan het lichaam nodig heeft. Een opgeblazen gevoel is hierbij vaak een logisch gevolg. Om dit opgeblazen gevoel tijdens en na het etentje te voorkomen, kun je een glas water vermengen met 2 eetlepels appelazijn. Je kunt hieraan aanvullend nog een theelepel honing toevoegen als je dat lekker vind. Drink dit mengsel voorafgaand aan je etentje.

Tip 2. Menstruatie

Alsof de hoofd- en buikpijn nog niet genoeg is, hebben veel vrouwen hiernaast tijdens de menstruatie vaak ook last van een opgeblazen gevoel. Om dit te voorkomen is het raadzaam om een glas water met 2 tot 3 eetlepels appelazijn (en eventueel 1 theelepel honing) te drinken zodra je opstaat in de ochtend en nog voordat je gaat eten.

Waarom supplementen nemen?

Omdat het zuur je tanden kan aantasten, wordt vaak aangeraden om in plaats van het appelazijn de supplement versie van het product te nemen .Je voorkomt zo beschadiging aan je tanden door het frequent drinken van iets zuurs.

, , , , ,