Appelazijn verbeterd calciumopname in het lichaam

Appelazijn is en populair product in veel keukens die op heel veel manieren kan worden gebruikt bijvoorbeeld als schoonheidsmiddel voor een gezonde huid, als smaakmaker in je gerechten of als hulpmiddel tegen spijsverteringsproblemen. Alternatieve therapeuten en wetenschappers geven aan dat appelazijn naast deze toepassingen ook gebruikt kan worden bij het opnemen van verschillende belangrijke voedingsstoffen.

Het opnemen van voldoende calcium door het lichaam is vooral bij veel vrouwen een probleem. Vrouwen hebben over het algemeen meer last van de een tekort aan calcium waardoor osteoporosis kan ontstaan. Zeker mannen en vrouwen die lactose-intolerant zijn hebben moeite met het verkrijgen van voldoende calcium. Het is daarom van belang dat de calcium die je binnen krijgt in je lichaam zo goed mogelijk wordt opgenomen.Appelazijn kan hierbij dienen als hulpmiddel.

Azijnzuren zijn belangrijk voor het effectief opnemen van voedingsstoffen door het lichaam. Het verwerken van appelazijn in je maaltijden of het drinken van een glas water vermengd met een eetlepel appelazijn en wat honing vlak voor de maaltijd kan een manier zijn om gebruik te maken van dit voordeel.

, , , , ,