Appelazijn verwerken in een gezond dieet

Er zijn veel verschillende soorten smaken azijn beschikbaar die op basis van verschillende voedingsmiddelen zijn gemaakt. Als je geacht wordt je dieet aan te passen vanwege bepaalde kwalen zoals hoge bloeddruk of andere hart- en vaatziekten, kan het veelvuldiger gebruiken van azijn een mooie toevoeging zijn aan je huidige dieet. Dit, omdat azijn gebruikt kan worden om zout of ingrediënten die een grote hoeveelheid verzadigde vetten bevatten goed kan vervangen. Lees de volgende lekkere tips om azijn in je dieet te verwerken en om tegelijkertijd de hoeveelheid zout en verzadigde vetten in je dieet te verminderen.

1. Veelal denken mensen met het eten van salades in plaats van vette snacks af te vallen. Echter, de romige dressings die men er vervolgens in grote hoeveelheid overheen gooit, werkt deze theorie tegen. Vervang daarom de vette, romige dressings in je salades door dressings op basis van azijn!

2. Vervang marinades op basis van zoute sojasaus of zuivelproducten met veel vetten erin door een marinade op basis van azijn. Dit zorgt niet alleen voor een lekkere smaak aan het vlees, maar ook voor het mals maken van het vlees.

3. Veel eenpansgerechten bevatten veel kruiden. Het op smaak brengen van je gerechten met kruiden is vaak een goed alternatief voor het gebruik van zout, maar ook azijn is in dit soort gerechten een lekkere smaakmaker en vervanger van zout. Vooral in gerechten waarin bonen zijn verwerkt, geeft azijn de smaak van het gerecht net iets extra’s.

, , , ,