Appelazijn vs. organische appelazijn

Appelazijn is een type azijn dit is geproduceerd uit oude geprakte appels. De fructose wordt omgezet in alcohol door een proces dat gist fermentatie heet en van daar wordt het alcohol weer omgezet in een zuur. Dat azijn is het azijn dat geprezen wordt voor het oplossen van velen kwaaltjes. Maar wat is nu beter: appelazijn of zijn organische versie?

Niet-organische appelazijn

Appelazijn wordt niet organisch beschouwd als het het proces van pasteuriseren door is geweest. De gepasteuriseerde versie van appelazijn is helder en oogt dus een stuk smakelijker voor de consument. De vraag die hierbij wordt gesteld is of de enzymen die zich in de gepasteuriseerde versie bevinden nog wel effectief zijn na het verhitten van de substantie in het proces van pasteurisatie. Die enzymen zijn benodigd voor het lichaam om het azijn beter te tolereren en af te breken.

Organische appelazijn

Organische appelazijn is niet gepasteuriseerd en is dus ook niet helder. Het azijn is een beetje mistig. Men zegt dat in dit azijn die enorme hoeveelheid aan antioxidanten, vitaminen, mineralen en enzymen nog bevat in tegenstelling tot zijn niet-organische versie. Ook aan dit product hangt echter een bezwaar. Men beweert dat deze versie doordat het niet gepasteuriseerd is nog bacteriƫn kan bevatten.

, , , ,