Appelazijn vindt zijn plekje in de keukenkastjes al jaren door een geliefd middel te zijn tegen allerlei kwaaltjes van acne tot hulpmiddel voor een gezonde spijsvertering. Ondanks het feit dat veel beweringen nog niet zijn ondersteunt door onderzoek is het product immens populair. Zorg wel dat je het product goed bewaard om ervoor te zorgen dat het ook het effectieve product blijft dat wordt beweerd.
Bewaren na opening
Je hoeft geen speciale instructies te volgen na het openen van het flesje. Appelazijn is getemperd door het gebruik van azijn en heeft dus een hoge zuurgraad die het onmogelijk maakt voor bacteriƫn om erin te glippen. Het azijn zal niet bederven tot na de datum die op het flesje staat aangegeven of je het nu warm of koel bewaard.
In de ijskast?
Het geopende flesje hoeft niet in de ijskast te worden bewaard. Door de hoge zuurgraad zal er geen schimmel of bacterie het flesje durven te betreden. Het kan wel wenselijk zijn het flesje te bewaren in een koele, droge plek met de dop goed dicht. Dit zorgt er namelijk voor dat de kwaliteit van het product wordt bewaard en de smaak behouden blijft.
Houdbaarheidsdatum
Appelazijn kan tot wel 5 jaar na opening van het flesje goed blijven. De houdbaarheidsdatum op het flesje geeft enkel en alleen aan tot welke datum de kwaliteit, smaak en consistentie van het azijn nog volgens standaarden is. Hoewel het niet gevaarlijk is appelazijn na houdbaarheidsdatum nog te consumeren, kan je je het beste aan de houdbaarheidsdatum houden.
Veranderingen
Na opening zal je een aantal veranderingen zien aan het azijn. Het is na een tijdje bijvoorbeeld niet meer zo helder. Dit betekent niet dat het appelazijn zijn beste tijd heeft gehad. Het is nog steeds veilig om te consumeren. Zorg er wel voor dat je de dop erop houdt om bijvoorbeeld stof eruit te houden.