Duizeligheid tegengaan met appelazijn

Appelazijn wordt geproduceerd door het fermenteren van appels die een lage hoeveelheid suiker bevatten en een hoge zuurgraad hebben. Appelazijn kan gebruikt worden als de smaakmaker in je salades, maar staat ook bekend als huismiddeltje tegen allerlei kwalen. Het staat het meest bekend als product dat je spijsvertering een beetje op weg helpt, maar recent onderzoek uit 2012 ondersteunt ook dat het tegen duizeligheid werkt.

Duizeligheid tegengaan

Duizeligheid of lichthoofdigheid is een symptoom dat vele oorzaken kan hebben variërend van ernstige ziektes tot simpelweg een te weinig aan water of voeding. Veel voorkomende oorzaken staan in verband met een te weinig aan suiker en de bloeddruk. Een slechte doorstroming van het bloed, het overslaan van maaltijden of een lage bloeddruk zijn voorbeelden. De gedachte achter het onderzoek uit 2012 is dat als appelazijn bekend staat als product dat helpt in de spijsvertering, maar ook als product dat de bloeddruk en suikerspiegel kan reguleren dan kan het ook behulpzaam zijn in het afkomen van duizeligheid.

Let op!

Omdat duizeligheid vele oorzaken heeft en een te weinig aan suiker en een te lage bloeddruk niet de enige oorzaken zijn van duizeligheid mag volgens het onderzoek niet gesteld worden dat appelazijn ook werkelijk effectief is tegen alle vormen van duizeligheid. Het is van belang dat je daarom altijd eerst met je dokter overlegt voordat je gebruik gaat maken van deze producten.

, , , ,