Gebruik van azijn door de jaren heen

Azijn kan ontstaat uit een natuurlijk proces en kan zijn gemaakt van verschillende producten die de basis vormen. Voorbeelden hiervan zijn azijn op basis van appels, druiven, dadels, rijst of witte suiker. Doordat er sprake is van een natuurlijk proces kan dan ook geconcludeerd worden dat azijn al een hele lange geschiedenis heeft. Azijn is voor vele doeleinden geschikt. Dit laat de geschiedenis dan ook zien. In verschillende tijden in de geschiedenis is azijn op veel verschillende manieren in gebruik genomen.

Het eerste bekende gebruik van azijn vind al 5000 v.C. plaats. De Babeloniƫrs maken gebruik van azijn om voedingsmiddelen te conserveren en verwerken het in hun voedsel. Ook de Egyptenaren maakte van azijn gebruik en er is bekend dat ook in China voor dezelfde doeleinden gebruik werd gemaakt van azijn. Door de oude Grieken werd azijn in combinatie met honing al als medicijn gebruikt tegen verkoudheid en pijn aan de keel.

In de jaren na Christus werd azijn ook gebruikt als een drankje dat een energieboost moet geven. Dit werd bijvoorbeeld door de soldaten uit de oudheid gebruikt, maar ook door de samurai in Japan. Een tweede reden waarom azijn door soldaten werd gebruikt was om eventuele gifstoffen in het lichaam te verwijderen en wonden schoon te maken en te genezen. Appelazijn werd in het bijzonder gebruikt gedurende de Amerikaanse Burgeroorlog en zelfs nog in De Eerste Wereldoorlog.

Naast deze gebruiken werd azijn ook gebruikt voor het schoonmaken. Lodewijk XIV zou gebruik hebben gemaakt van azijn om zijn kanonnen af te koelen en schoon te maken. Een ander bekend historisch figuur die gebruik maakte van azijn was Hannibal. Hannibal zou azijn hebben gebruikt om rotsen die in de weg liggen te doen oplossen met het gebruik van azijn.

Welke verhalen slechts legenden zijn is tot noch toe onduidelijk. Dat azijn op vele manieren gebruikt kan worden in het dagelijks leven, is echter een feit! Veel manieren van het gebruik van appelazijn worden verder op deze site besproken. Ontdek de vele voordelen van het gebruik van appelazijn door uzelf op deze site verder te informeren.

, ,