Gezond en gevoed haar met appelazijn

Behalve een handig middel in de keuken, kan azijn ook worden gebruikt voor haarverzorging. Met name appelazijn die rijk is aan probiotica en proteïnen is geschikt voor haarverzorging en laat geen geur achter. Na behandeling van het azijn is uw haar glanzend en zacht.

Afhankelijk van je type haar kan het azijn het beste 1 tot 3 keer per week worden gebruikt. Vooraf kan eventueel gebruik gemaakt worden van een conditioner. Vervolgens kan het haar worden nagespoeld met een mix van 1 deel azijn, 2 deel warm water en een druppel olie.

Met een mix van 1 deel water en 1 deel azijn en wat olie kan uw haarborstel makkelijk worden gereinigd. Laat de borstel een nachtje weken in het mengsel en spoel vervolgens de oude haren uit de borstel.

Een laatste toepassing van appelazijn is het reinigen en verzorgen van de hoofdhuid. Dit kan van belang zijn voor mensen die last hebben van een jeukende hoofdhuid en/of roos. Een 1 deel azijn op 2 delen warm water moet op de hoofdhuid worden gemasseerd en 30 minuten intrekken. Vervolgens kan het worden uitgespoeld. Om de hoofdhuid gezond te houden en te voorkomen dat roos terugkomt kan er 1 keer per week met het mengsel worden gespoeld.

,