Tips om de bloeddruk te verlagen

Je kunt nu volgens velen effectief je hoge bloeddruk verlagen met appelazijn. Andere kruiden, voedsel en veranderingen in je dieet, kunnen de effectiviteit van het gebruik van appelazijn verhogen. Je kunt een shotje appelazijn vermengen met wat water of het gebruiken in je gerechten. Appelazijn is over het algemeen effectiever als het nog niet is gekookt boven 116 graden Celsius. Dit maakt het dus effectiever in de dressing van een salade dan in een sausje voor over je biefstukje.

Tip 1. Sodiumgehalte reguleren

Een overmatig gehalte aan sodium in je dagelijkse voeding kan bijdragen aan een hoge bloeddruk. Het eten van een dieet met weinig sodium door het goed lezen van labels op verpakkingen van brood, soepen, kaas, eten in blik en zelfs medicijnen kan helpen je zoutinname per dag naar een gezonde 1,500mg per dag te verlagen. Het aanvullend tweemaal daags drinken van een glas water met 1 theelepel appelazijn en een theelepel honing kan het effect van de aanpassingen van je dieet versterken, doordat de magnesium in het appelazijn helpt je bloedvaten te doen ontspannen waardoor de bloeddruk afneemt.

Tip 2. Cayenne peper tonic

Cayennepeper is bekend een positief effect te hebben op het reguleren van je bloeddruk. Het combineren met appelazijn maakt dit een krachtige tonic om je bloeddruk omlaag te krijgen. Meng hiertoe een snufje cayennepeper in een glas water met 1 theelepel appelazijn.

Tip 3. Dressings

Het eten van salades boordenvol groente is niet alleen een lekkere, gezonde optie om op te nemen in je dieet, je kunt ook appelazijn in het gerecht verwerken door er een lekkere dressing mee te maken. Combineer de appelazijn met een beetje olijfolie en wat kruiden naar smaak en maak hiermee je salade aan. Om de effecten nog eens te vergroten kun je ervoor kiezen om een eetlepel lijnzaad toe te voegen aan de salade. Deze zaadjes zitten vol met ijzer en omega-3 en ook die voedingsstoffen kunnen helpen je bloeddruk te verlagen.

Tip 4. Afkicken van de koffie

Voor sommige mensen misschien moeilijk, maar probeer je koppen koffie in een dag eens te vervangen door appelazijn. Koffie is namelijk bekend als een middel dat je bloeddruk omhoog brengt. Meng hiertoe opnieuw een glas water met een theelepel appelazijn en honing en drink dit tweemaal daags.

, , , , ,